15 Temmuz 2011 Cuma

Sharepoint 2010: The deployment type "TemplateFile" of file in Project Item is not compatible with a Feature in a Sandboxed Solution

Sharepoint 2010'da uygulama geliştirken wsp paketi oluşturma sırasında aşağıdaki hataları alırsanız;

The deployment type "TemplateFile" of file "%ascxName%" in Project Item "%VisualWebPartName%" is not compatible with a Feature in a Sandboxed Solution.

The Project Item "%VisualWebPartName%" cannot be deployed through a Feature in a Sandboxed Solution.

Sharepoint projenize eklediğiniz Visual Web Part'la ilgili bir ayar sorunu olduğu anlamına geliyor. Bu durumda kontrol etmeniz gereken 2 şey var.

  1. Sharepoint projenize eklediğiniz Visual Web Part'ızın ascx elemanına sağ tıklayıp Properties ekranına geçiyoruz.
























    Açılan Properties ekranında Deployment Type olarak Template File seçiyoruz.
























  2. Yukarıdaki ayar zaten Template File olarak seçiliyse, Sharepoint solution tipiniz zamanında Sandboxed olarak (varsayılan budur zaten) seçilmiştir ve Sandboxed projeler Visual Web Part elemanını içerdiğinde paketlemede bu hatayı alırsınız. Düzeltmek için, Solution Explorer penceresinde iken Sharepoint projemizi seçiyoruz ve Properties penceresine geçiyoruz.























    Properties penceresinde Sandboxed Solution değerini False olarak değiştiriyoruz ve kaydediyoruz.





















Bu değişiklikleri yaptıktan sonra projemiz bundan sonra Farm solution olarak sunulacak ve Visual Web Part'ları destekler hale gelecektir. Paket almaya çalıştığımızda da sorunsuz bir şekilde wsp paketinin oluşturulduğunu göreceğiz.

Kolay gelsin,

Hiç yorum yok: